L’ACM i la Universitat Pompeu Fabra creen la Càtedra UPF de City Management

L’Associació Catalana de Municipis i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han creat conjuntament la “Càtedra UPF de City Management”, una càtedra d’empresa vinculada al sector de la gestió i la governança de les ciutats i que vol potenciar noves fórmules de management, participació i ús de la tecnologia responsables. Té com a objectiu principal fomentar l’anàlisi, la recerca, la modelització i la transferència i difusió de coneixements en en aquests àmbits. Ubicada al campus de la Ciutadella de la UPF, estarà vinculada al Departament de Ciències Polítiques i Socials i la dirigirà Jordi Joly, professor d’aquest departament.

La nova càtedra s’ha formalitzat amb la signatura d’un conveni de col·laboració per part de Lluís Soler, president de l’ACM i alcalde de Deltebre, i Oriol Amat, rector de la UPF, durant l’acte que ha tingut lloc el 21 de juny, al migdia, a l’edifici del Rectorat de la UPF. La secretària general de l’ACM, Joana Ortega, també ha estat present en l’acte, en el qual, a més, han assistit Daniel Serra, delegat del rector per a la coordinació de les càtedres d’Empresa i director del Departament d’Economia i Empresa de la UPF; Jordi Joly, qui exercirà les funcions de director de la càtedra i els membres de la càtedra Marta Pascal, professora del Departament de Ciències Polítiques i Socials, i Alexander Heichlinger.

En el decurs de l’acte de signatura, Soler ha manifestat que “amb aquesta nova càtedra fem un pas més enllà en l’excel·lència, el coneixement i la formació aplicada als gestors públics i electes municipals per aconseguir uns pobles i ciutats més resilients, cohesionats i pròspers”.

De la seva banda, Amat ha afirmat que “la Pompeu Fabra és una universitat pública, urbana i catalana i aquesta càtedra s’incardina perfectament en la seva essència com a institució”. D’altra banda, ha destacat, com a factor diferencial, que “aquesta càtedra té un component internacional, amb la propera incorporació prevista de l’Ajuntament de Trondheim, de Noruega, que la singularitza i ens ajuda a obrir-nos a altres sistemes i models de gestió de ciutats”.

El conveni de col·laboració tindrà una durada de tres anys (prorrogables) en els quals l’ACM i la UPF promouran en l’àmbit de la recerca, entre d’altres, la definició i el desenvolupament de projectes conjunts; l’execució d’informes, treballs i anàlisis; o la realització de tesis doctorals conjuntes. Pel que fa a transferència de coneixement, es preveu organitzar sessions de treball conjuntes entre professionals i experts en la matèria, industrialitzar els resultats de recerca obtinguts en línies comercials, o realitzar jornades d’exposició i divulgació. Finalment, en l’àmbit de formació estan previstos plans de pràctiques en empresa per a estudiants, la creació de beques predoctorals i postdoctorals o la cooperació en el disseny d’assignatures en els plans de formació impactats per la càtedra.

D’altra banda, la càtedra està previst que compti amb la participació de l’Ajuntament de Trondheim (Noruega), sobretot en tot allò que faci referència amb la gestió i execució estratègica interna d’un ajuntament.

 

–LINK–